LAS jaunųjų dviratininkų komandos išvyka į Latviją

LAS jaunųjų dviratininkų saugaus eismo komandos trenerio Beniaus Jankevičiaus iniciatyva mūsų atstovai spalio 14 dieną buvo išvykę į Latviją, kur vyko saugaus eismo konkursas “Baloži 2017”.

  LAS komandą sudarė keturi 10–12 metų vaikai iš Panevėžio ir Šakių rajonų bei Marijampolės.

  Kodėl į Latviją?

  Jau keliolika metų Latvijos atstovai FIA organizuojamuose Europos ETEC konkursuose užima prizines vietas, o pastaruosius dvejus metus yra tapę nugalėtojais.

  Tad pasimokyti yra tikrai iš ko.

  Sistemingas darbas nuo pat mokslo metų pradžios, jaunųjų dviratininkų saugaus eismo konkursų organizavimas tarp klasių, mokyklų rajonų ir miestų kasmet įtraukia vis daugiau moksleivių.

  “Baloži 2017” viso dalyvavo 92 vaikai iš įvairių Latvijos vietovių ir Lietuvos.

  Varžybų programoje buvo trys praktinio važiavimo rungtys, teorinė dalis ir labirintas (reikėjo nurodyti teisingą kelią iki mokyklos, nepažeidžiant kelio ženklų). Taipogi praktinė užduotis (reikėjo per 2 minutes rasti 5 dviračio gedimus).

  Praktiškai visos rungtys atitiko ETEC konkursų reikalavimus.

  LAS komanda dar planuoja dalyvauti panašaus pobūdžio varžybose Latvijoje š.m. gruodžio 15-16 dienomis.

  “Tokios  išvykos yra naudingos ne tik varžybine prasme, bet ir gera galimybė susipažinti su saugaus eismo konkursų organizavimo sistema kaimyninėje valstybėje, tikimės gerą patirtį paskleisti Lietuvoje”-sako LAS komandos treneris Benius Jankevičius.

  Šia išvyka LAS jaunųjų dviratininkų saugaus eismo komanda pradėjo pasiruošimą FIA 1-ojo regiono organizuojamam ETEC-2018 konkursui, kuris kitų metų rudenį vyks Vengrijoje.

  Išvyką į Latviją finansavo AK “Autokontaktas”.

 

  Paruošė:

LAS Saugaus eismo komiteto pirmininkas

Gintaras Urbonas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *